SugarCRM: frequently asked questions (FAQ) | BrixCRM

SugarCRM: frequently asked questions (FAQ)

Wat biedt de CRM-software van SugarCRM precies, wat kost het en welke mogelijkheden biedt Sugar mij?  Dit zijn enkele vragen die ik in mijn werk regelmatig tegenkom.  Ben jij op zoek naar meer informatie over SugarCRM? In deze blog een antwoord op deze en andere 'frequently asked questions'.

Beschikt de CRM-software van SugarCRM over een mobiele applicatie en zijn daar extra kosten aan verbonden?

SugarCRM beschikt over een mobiele applicatie (app) voor zowel Android- als iOS-apparaten. Omdat Sugar een webbased oplossing is, opgebouwd in HTML 5, schaalt de omvang van het scherm zich naar het device van de gebruiker. Met de beschikbaarheid van een browser en netwerk kan je dus op elk apparaat inloggen op het systeem.

SugarCRM mobiel

De mobiele applicatie, waar ook offline mee gewerkt kan worden, beschikt over dezelfde interface als de desktopversie van Sugar. Dit geldt ook voor custom ontwikkelde modules. Hierdoor ervaar je als gebruiker geen verschil in het werkenop je smartphone, tablet, laptop of desktop.

Aan de mobiele applicatie zijn geen extra kosten verbonden. Alle Sugar-edities beschikken standaard over mobiele toegang.

Kan ik Sugar koppelen aan andere systemen?

De open source architectuur van Sugar biedt een ongekende flexibiliteit op het gebied van integraties met andere systemen. Hierdoor kan nagenoeg elk(e) programma of tooling geïntegreerd worden met Sugar, mits dat programma integratie met andere externe applicaties toestaat.

Wat zijn de hosting opties van Sugar?

Sugar is hybride, dit betekent dat je zelf kunt kiezen waar en/of hoe jij jouw Sugar host: On Premise, in een private cloud of als SaaS. Door het flexibele karakter van Sugar kun je in de toekomst altijd makkelijk van keuze veranderen.

Kan ik eenvoudig, kleine aanpassingen doorvoeren binnen Sugar zonder tussenkomst van mijn CRM-partner?

Ja, dat kan. Met behulp van de Sugar Studio kunnen beheerders zelf aanpassingen doen in de gebruikersinterface - bijvoorbeeld namen van invulvelden of keuzemenu’s wijzigen -  en modules, velden of tabbladen aanpassen. Ook het toevoegen van gebruikers en de juiste autorisaties toekennen is relatief eenvoudig.

Hoeveel kost Sugar?

Dat is afhankelijk van het pakket dat je afneemt. Wij bieden twee verschillende edities: SugarCRM Professional en SugarCRM Enterprise. Eerstgenoemde biedt een complete CRM-oplossing voor $40,- per gebruiker, per maand en beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor een groeiende organisatie. De Enterprise editie voorziet je daarnaast van een aantal extra’s, waaronder Enterprise opportunity management, Enterprise forecasting en een self-service portal voor jouw klanten. Voor SugarCRM Enterprise betaal je $ 65,- per gebruiker, per maand.

Zijn er daarnaast nog andere (verborgen) kosten?

Nee, de hoogte van de daadwerkelijke ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) is, in tegenstelling tot veel andere CRM-systemen, bij Sugar makkelijk uit te rekenen. Je krijgt een complete CRM-oplossing voor één vaste, transparante prijs, zonder verborgen kosten.

Over welke rapportagemogelijkheden beschikt Sugar?

SugarCRM biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden. Als gebruiker kun je alle beschikbare data in het systeem gebruiken voor rapportages. Zo beschik je ten alle tijde over realtime informatie over bijvoorbeeld lead en case informatie, de pipeline, offertes, belangrijke kansen, accountactiviteit en sales prestaties.

SugarCRM pipeline management

Kan ik mijn data (eenvoudig) migreren van mijn huidige CRM-oplossing naar Sugar?

Sugar staat bekend om zijn flexibiliteit en dit geldt ook voor datamigratie. Data kan eenvoudig van je huidige CRM-oplossing naar Sugar worden overgezet, mits deze oplossing dit toestaat.

Het importeren van data is niet moeilijk, waardoor je het in de meeste gevallen zelf kunt doen. Uiteraard kunnen wij je, in het geval van complexere migratievraagstukken, hierbij ondersteunen of indien gewenst hele gehele proces op ons nemen.

Hoeveel tijd neemt de implementatie van Sugar in beslag?

In principe kun je, mits je over de benodigde kennis beschikt, direct aan de slag kan met de standaard-omgeving van Sugar. Omdat elke organisatie specifieke wensen, eisen en processen heeft, is enige vorm van configuratie of maatwerk echter vrijwel altijd nodig. De duur van het implementatieproces hangt af van diverse factoren, zoals projectomvang, gewenst maatwerk en benodigde integraties. Ook de mate waarin processen binnen jouw organisatie gaan veranderen heeft invloed op de impact en daarmee de doorlooptijd van de implementatie.

Een gemiddelde implementatie, waarbij een beperkte hoeveelheid maatwerk nodig is, duurt doorgaans minder dan acht weken. Bij omvangrijker implementaties, kan Sugar eerst voor één of enkele afdelingen binnen jouw organisatie worden geïmplementeerd, waarna de implementatie in een latere fase of fases wordt uitgerold voor de resterende afdelingen.

Hoe kan ik kennismaken met Sugar?

Bij BrixCRM kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een (online) demo van Sugar. Zo ervaar je hoe de omgeving eruit ziet en wat je er allemaal mee kunt, zonder dat je ergens aan vastzit.

MEER BLOGS EN ARTIKELEN

Meer weten over CRM, SugarCRM, Marketing Automation of hoe je van jouw klanten happy customers maakt? Bekijk onze andere blogs en artikelen.

Heleen Klein Horsman

Account manager

THANKS TO BRIXCRM WE HAVE A BETTER UNDERSTANDING OF OUR OPPORTUNITIES AND PIPELINE. OUR USERS ARE VERY POSITIVE ABOUT SUGAR.

MARK ROTTEVEEL - YES TELECOM
Close menuX