SugarCRM lanceert deze lente Sugar 8.0 | BrixCRM

SugarCRM lanceert deze lente Sugar 8.0

De lente is goed begonnen met de aankondiging van SugarCRM dat binnenkort de nieuwste Sugar versie wordt gelanceerd: Sugar 8.0. 

Verschillende nieuwe functionaliteiten, waarmee Sugar 8.0 inspeelt op ontwikkelingen rondom de AVG/GDPR zijn al aangekondigd, maar er is meer! In deze blog een overzicht van de belangrijkste verbeteringen, nieuwe features en mogelijkheden, die jouw kant op komen.

Sugar in een nieuw jasje

De gebruikersinterface van Sugar is met versie 8.0 in een gloednieuw jasje gestoken. Het nieuwe ontwerp optimaliseert de gebruikerservaring en sluit aan op de verwachtingen van CRM-gebruikers anno 2018.
SugarCRM heeft een sterke focus op het realiseren van een hoogwaardige en efficiënte gebruikerservaring, die consistent is op zowel telefoon, tablet, laptop als desktop. Met Sugar 8.0 hebben ze de gebruikerservaring van hun software opnieuw naar een hoger niveau weten te tillen. In de onderstaande afbeelding een kleine impressie van wat je als gebruiker kunt verwachten.

Nieuwe gebruikersinterface Sugar 8.0

Het productcatalogus-dashlet

Dit nieuwe dashlet vind je terug in de Quotes-module en biedt een vereenvoudigd overzicht van jouw producten en/of diensten, die je vervolgens vanuit de catalogus makkelijk kunt toevoegen aan de offerte waaraan je werkt.

Interactieve rapportages

SugarCRM heeft een sterke focus gelegd op het verbeteren van de rapportagemogelijkheden, waarvoor met Sugar 7.9 het startsein werd gegeven. De interactieve grafieken van Sugar 8.0, ook wel ‘drill through charts’ genoemd, zijn typerend voor dit voornemen en luiden de volgende fase van rapportageverbeteringen in.

Interactieve rapportages (drill through chart)

Gebruikers kunnen met interactieve rapportages op een specifiek segment van diagrammen of grafieken klikken en op die manier relevante gegevens ophalen, zonder een afzonderlijk rapport te hoeven maken.

De interactieve rapportage functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens in te zien die achter de grafieken in rapporten schuilgaan. Wanneer je bijvoorbeeld een pijplijn rapport bekijkt en je de open opportunities in een specifiek stadium wil inzien, kun je met Sugar 8.0 simpelweg op de relevante sectie van de grafiek klikken om de details te bekijken.

Deelbare dashboards

Administrators en individuele eindgebruikers kunnen nu dashboards binnen hun organisatie met elkaar delen. Doordat dashboards kunnen worden gedeeld, gekopieerd en als standaard worden ingesteld, kan een consistente Sugar ervaring worden geboden.

In totaal zijn dertig standaard dashboards beschikbaar (achtentwintig voor Sugar Professional), toegespitst op verschillende rollen. Deze dashboards besparen je als gebruiker veel tijd op het gebied van personalisatie en configuratie. In de toekomst zal het aantal standaard beschikbare dashboards verder worden uitgebreid.

Nieuwe e-mail module

Deze nieuwe module, gebouwd met Sugar’s eigen Sidecar-framework, stelt gebruikers in staat gemakkelijk e-mails te filteren, labelen en voor te vertonen. Eén van de belangrijkste voordelen van Sidecar, naast de gebruikerservaring en prestatie, is toegang tot het Intelligence Pane, wat (eenmaal gepaard met de eerder genoemde interactieve rapportages) nog meer gemak toevoegt aan de e-mail module.

Overige (technische) verbeteringen

Naast de hierboven beschreven nieuwe features en mogelijkheden, kent Sugar 8.0 ook een aantal verbeteringen op technisch vlak, waaronder:

Verbeteringen op het gebied van SAML

  • Sugar ondersteunt een bredere reeks aan identity providers (Okta, OneLogin, ADFS, GoogleSSO).
  • Daarnaast kunnen gebruikers nu inloggen op Sugar met bijvoorbeeld Okta of andere hierboven genoemde providers.

Metadata verbeteringen

  • Systeembrede wijzigingen die door de Sugar admin worden gedaan, zoals het aanpassen van labels en het wijzigen van valuta-instellingen, et cetera, moeten niet langer leiden tot heropbouw van de metadata-cache.

Verbeterde gebruikerservaring

  • De contracten, valuta's, vervoerders, belastingtarieven, contractvormen en fabrikanten modules zijn gemigreerd naar het UI-framework van Sugar’s Sidecar.
  • Geavanceerde workflow business rules hebben een nieuw uiterlijk gekregen en beschikken nu over een ‘drag-and-drop’ functionaliteit. Dit stelt gebruikers in staat om de workflow gemakkelijk aan te passen en/of bij te werken wanneer het bedrijfsbeleid verandert.

Sugar 8.0 belooft veel goeds en er staat ons overduidelijk een hoop nieuws te wachten. Wil je graag meer weten over de nieuwste Sugar versie of heb je vragen? Neem contact met ons op.

MEER BLOGS EN ARTIKELEN

Meer weten over CRM, SugarCRM, Marketing Automation of hoe je van jouw klanten happy customers maakt? Bekijk onze andere blogs en artikelen.

Harold Masselink

CTO

SUGAR SAVES US A LOT OF TIME AND HELPS US TO IMPROVE OUR CUSTOMER SERVICE. IT'S REALLY GREAT, I'M VERY HAPPY WITH IT.

Marc Smeitink - Sumis Company
Close menuX