Politie Nederland maakt voor dienstverlening 0900-8844 volgende stap met SugarCRM | BrixCRM

Politie Nederland maakt voor dienstverlening 0900-8844 volgende stap met SugarCRM

0900-8844 is hét landelijke servicenummer van de politie, bedoeld voor alle niet-spoedeisende vragen of problemen. Jaarlijks komen hier tot 7 miljoen telefoontjes, ofwel ‘klantverzoeken’, binnen. In 2013 is het systeem voor de afhandeling van deze klantverzoeken in gebruik genomen, de Landelijke Service Module (LSM). De LSM is destijds in een co-productie met BrixCRM opnieuw ontworpen en ingericht op basis van SugarCRM. Er werken ongeveer 3.000 medewerkers van Politie Nederland met het systeem. 


Op de foto: Harmen Baas, CCO BrixCRM en Yvonne Dreves, Productielijnmanager Connect Politie Nederland

Harmen Baas, CCO BrixCRM: “We zijn er trots op dat de Politie inmiddels een aantal jaren succesvol met Sugar als platform heeft gewerkt, waar onder meer ook organisaties als IBM, T-Mobile, Apple en JP Morgan dagelijks op vertrouwen. Sinds 2013 zijn er echter veel zaken veranderd; in de behoefte van de gebruikers van de module, maar ook in het platform van SugarCRM. Om in de continuïteit te kunnen blijven voorzien gaat de Politie gebruik maken van de nieuwe functionaliteit en geavanceerde technologie van het Sugar 9 platform. Denk aan informatiedashlets waarmee de gebruiker direct inzicht krijgt in de situatie en omgeving van de klant en wordt ondersteund om het verzoek efficiënt en effectief af te handelen. Daarnaast levert het upgraden naar Sugar 9 voordelen op t.a.v. de gebruiksvriendelijkheid en is men klaar voor toekomstige verbeteringen.”

Integratie met andere applicaties
De LSM fungeert als een spin in het web, doordat het integreert met verschillende andere applicaties en systemen. Zo is er een koppeling met het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS), het gemeenschappelijke meldkamersysteem voor politie, brandweer en ambulance. De database van dit systeem bevat onder andere locatiegegevens. Niet alleen postcodes, maar ook oriëntatiepunten, kruisingen en bijvoorbeeld winkelnamen. Deze informatie kan worden gebruikt wanneer een beller geen exacte locatie kan aangeven, maar alleen een beschrijving kan geven van waar hij of zij zich bevindt.

Sugar bespaart ons veel tijd en helpt ons de service naar onze klanten te verbeteren. Het is echt ideaal, ik ben er heel blij mee.

Marc Smeitink - Sumis Company
Close menuX