SugarCRM lanceert Sugar 9.0 | BrixCRM

SugarCRM lanceert Sugar 9.0

SugarCRM heeft de nieuwste versie van Sugar aangekondigd: Sugar 9.0. In de komende periode wordt deze versie uitgerold. 

In deze blog een overzicht van de belangrijkste verbeteringen, nieuwe features en mogelijkheden die je in de nieuwste Sugar versie vindt.

Uitgaande e-mail accounts
Gebruikers kunnen in Sugar 9.0 kiezen wanneer zij een e-mail vanuit Sugar versturen, welke afzender ze willen gebruiken. Voorheen kon je slechts 1 ‘verzender’ in Sugar instellen. Nu kun je kiezen of je je e-mail verstuurd vanuit sales@example.com of support@example.com. De uitgaande e-mailadressen zijn tevens met Teams toe te wijzen aan een geselecteerde groep gebruikers. 

Gebruikers kunnen in Sugar 9.0 zelf instellen welke Reply-to naam wordt getoond en naar welk e-mailadres de ‘Replies’ worden gestuurd. Je kan je eigen naam gebruiken als ‘reply-to’ naam waarbij het bericht ontvangen wordt in de support e-mail inbox. 

Comment Log
Een nieuw veld type is toegevoegd aan de Cases en Bugs module; het comment log. Het comment log maakt het mogelijk updates over de inhoud van een case in het supportproces op het record van de Case toe te voegen. Sugar toont je input in chronologische volgorde en vermeldt automatisch je naam en tijd van update. Het veld is niet via de Studio zelf toe te voegen, maar is beschikbaar wanneer je een basic module toevoegt vanuit de module builder.

Reporting
Sugar heeft meer dan 100 standaard rapporten opgenomen. Deze kun je direct gebruiken of kopiëren en uitbreiden naar eigen wens. 

Grouped bar charts: In aanvulling op het ‘stacked’ grafiek type is het in Sugar 9.0 mogelijk de grafiek in groepen te tonen. Dit geldt zowel voor de horizontale als verticale staafdiagrammen. De grouped stacked is nog niet mogelijk. 

In Sugar 9.0 is het mogelijk gemaakt om rapportages te maken over de Product catalogus. Ook nieuw is de mogelijkheid om alle rapporten uit Sugar te exporteren naar een csv-bestand. Grafieken en taartdiagrammen worden daarin niet geëxporteerd. 

Schedule report
De rapportage module is uitgebreid en vernieuwd in Sugar. De scheduled reports is nu via een sugar module in te stellen. Tevens kun je nu een rapport instellen voor andere gebruikers. 

Product Catalog Quick Picks dashlet
Met het quick picks dashlet kun je snel recente producten opnieuw selecteren of favoriete producten toevoegen aan je offerte of opportunity.  

Quotes
Als administrator kun je in Sugar 9.0 de indeling van de quote module configureren. Het betreft de kolomindeling van de quoted line items, de wijze van berekening van de offerte som. Als gebruiker kun je de valuta per quoted line item toevoegen, voorheen kon je slechts 1 valuta kiezen voor je hele offerte. 

Data Privacy
Aan de Data privacy functionaliteit in Sugar 9.0 is een optie toegevoegd om een e-mail opt-in te generen en te verzenden aan contactpersonen. Wanneer de ontvangers deze link aanklikken wordt hun e-mailadres in Sugar op Opt-in gezet. Dit is handig om voor iedere persoon in Sugar vastgelegd te hebben dat je ze mag benaderen ook als deze personen al jaren in Sugar staan. 

Na de introductie van de Data privacy module afgelopen jaar, was het nog niet mogelijk privacy data te verwijderen uit de activity stream. In Sugar 9.0 is dit wel mogelijk gemaakt. 

Emoji support
:-) Sugar kan met de nieuwe update ook omgaan met emoji’s.

Informatiemelding bij login
Administrators kunnen toestaan dat Sugar informatie toont op het login scherm. Dit betreffen notificaties vanuit SugarCRM. Standaard staat deze optie uit wanneer de upgrade naar 9.0 is uitgevoerd.

Licentie limiet
Reguliere gebruikers kunnen niet inloggen wanneer de licentie limiet is overschreden.  Administrators worden omgeleid naar de gebruikers module wanneer zij inloggen en kunnen geen actieve gebruikers aanmaken en dienen gebruikers op inactief te zetten zover de licentie toestaat.

Jerrik Dannenberg

‎CRM & Marketing Automation Consultant

Sugar bespaart ons veel tijd en helpt ons de service naar onze klanten te verbeteren. Het is echt ideaal, ik ben er heel blij mee.

Marc Smeitink - Sumis Company
Close menuX